CONTEMPORARY TOUR
De Naive med Anja Carr, Christopher Helberg og Vilde TuvCONTEMPORARY TOUR er en guidet bytur gjennom Oslo sammen med De Naive og gjester. I samarbeid med De Naive vil Anja Carr transformere en minibuss til en interaktiv skulptur og “tour bus”. Contemporary Tour er guiding i fellesskap. Et nomadisk verk som åpner opp for refleksjon rundt våre kollektive historier i offentlig rom.
CONTEMPORARY TOUR kjører gjennom portalen og samler våre “city confessions”. En tur som åpner opp for parallelle betydninger - en busstur, et kunstverk, en taxi, en rosa popples, et møtested, et miljøsvin, et skriftemål og muligens gruppeterapi.
I perioden 2.-16.juni er Contemporary Tour en del av Juniutstillingen på Kunstnerforbundet. Du kan da booke deg en guidet tur med De Naive eller oppsøke turistkontoret på Kunstnerforbundet/Kjeld Stubs gate 3 som formidler Contemporary Tour gjennom vinduet. I tillegg arrangeres et diskursivt program kuratert av Louis Schou-Hansen og Inés Belli.
PROGRAM
2.juni: Åpning på Kunstnerforbundet kl.18.00. De Naive inviterer til fest på Gamle Renna kl.21.00. (Det settes opp shuttlebuss som går fra Kunstnerforbundet til Trondheimsveien 187)
3.-15.juni: Bussturer i Oslo https://denaive.hoopla.no/sales/tour
Samtaleprogram kuratert av Louis Schou Hansen og Inés Belli TBA
KREDITERING
Konsept: De Naive - dansekunstnere Harald Beharie, Julie Moviken og Charlott Utzig
Utforming av minibuss-skulptur: Billedkunstner Anja Carr
Musiker og komponist: Vilde Tuv
Foto og klipp: Christopher Helberg
Samarbeidspartner: Kunstnerforbundet
Kuratorer for samtaleprogram: Louis Schou Hansen og Inés Belli
Støttet av: Norsk Kulturråd; Scenekunst dans, Visuell kunst, Bestillingsverk, Scenekunstfaglig tiltak. Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Oslo Kommune.
Takk til Torbjørn Kolbeinsen, Anne Ødegård og Nicholas Carr.
ANJA CARR transformerer dyr og lekefigurer i et teatralsk, abjekt og fargerikt univers innen skulptur, installasjon, fotografi, video og performance. 30+ separatutstillinger inkluderer gallerier i Los Angeles, London, Stockholm og Berlin og 40+ performance er utført i bl.a. Amsterdam, London, New York, Miami og Paris. 60+ gruppeutstillinger omfatter Somerset House (London), Nasjonalmuseet (Oslo) og Tadeusz Kantor Museet (Kraków). Carrs kunst er representert i 7 offentlige samlinger og vist på slovensk TV, i flere av NRKs TV programmer, samt en rekke internasjonale magasiner. I tillegg har hun startet og drevet galleriet PINK CUBE fra 2011. Carr er representert av Buer Gallery i Oslo.
VILDE TUV har etablert seg som en av de mest interessante kunstnerne og produsentene fra Bergen. Med musikk rett fra hjertet, og med klare melankolske undertoner og ærlige produksjoner treffer hun akkurat der hun skal. Hun vant nylig Spellemann i kategorien Elektronika for albumet «Melting Songs» der hun drar tilbake til sine røtter med trance-inspirerte låter, og lar harmonier og disharmonier skinne gjennom blokkfløyte og synther. De siste årene har Tuv gjort tverrfaglige samarbeid med bl.a. billedkunstner Melanie Kitti og dans- og scenekunstnere som Ida Haugen og De Naive. Hun jobber som DJ, og har vært radiovert for Vers Libre og lyttevert for Borealis Listening Club.
CHRISTOPHER R. HELBERG er en audiovisuell filmskaper med tidligere erfaringer fra ski- og snowboardfilmer og musikkvideoer. Han har blant annet jobbet med Sassy 009, Vilde Tuv, Cossi Nam, Stig Brenner, Emir, B-boy Myhre, Lil halima, og har tidligere gjort en rekke samarbeid med De Naive.
LOUIS SCHOU-HANSEN (1992, DK) is an Oslo based dancer and choreographer. Its current interests’ centers fictional history and marginalized narratives, usually viewed through a lens of queer and trans-feminist theory and practice. Its work has strong roots in dance and embodied practices, but is often developed through and presented within interdisciplinary contexts. Recent works include Afterlife (2022) and Shine Utopians w Harald Beharie (2019). Louis is currently shortlisted for Sandefjord Kunstforenings Art Prize 2023 w Harald Beharie.
INÉS BELLI er danser og koreograf med base i Oslo. Belli har sin utdanning fra Kunsthøyskolen i Oslo og Goldsmiths University i London, og har siden utdanning arbeidet skapende og utøvende med koreografi og dans både alene og i ulike konstellasjoner. Fra en utvidet forståelse av koreografi omfatter Bellis kunstneriske praksis ulike aktivisert i forskjellige formater, som for eksempel utvikling og produksjon av sceniske verk, undervisning, research, kuratoriske initiativer og dramaturgisk arbeid. Felles for disse aktivitetene er en interesse for analytiske verktøy som bidrar til et kritisk blikk på normer og strukturer i samfunnet. Gjennom forskyvning og forvirring av tilskuerens blikk og utøverens praksis skaper hun estetiske uttrykk og koreografiske strukturer i kontekst av et bredt kroppslig og teoretisk referansegrunnlag.
Inés har produsert to helaftens forestillinger, Postmodern Cool (2019) og Metasexy (2020) som begge hadde premiere på Dansens Hus Oslo. Hennes arbeider har blitt presentert gjennom Aerowaves, Dansenett Norge og Dansenett Sverige. Hun har koreografert bestillingsverk for studenter ved Kunsthøyskolen i Oslo og Spin Off Forstudium dans, samt Panta Rei Danseteater og Weld Company (SE). I 2020 initierte hun sammen med Louis Schou-Hansen plattformen Brakkesnakk, en diskursiv plattform for samtaler om dans og koreografi